سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

 

خلاصه مباحثه علمی:

پرسش: استاد می فرمایند: «بچه دستش زخم شده. پدر یا مادر چه کار می‌کنند. اولاً برای همدلی و همدردی از این موضوع خبر می‌دهند. چی شد که این طوری شد؟ این چه اتفاقی بود که افتاد؟ چرا این اتفاق افتاد؟ به این می‌‌گویند تفکر دهری. طبیعی نگری»هنگاهی که دست بچه زخم می شود چه باید بگوییم؟

 

نام کارگروه: نهج البلاغه     تاریخ: 25/10/95

مطالب مورد بحث:

جلسه یازدهم هم اندیشی

حکمت 26 نهج البلاغه

کتاب انسان 250 ساله

 

خلاصه مباحثه علمی:

پرسش: استاد می فرمایند: «بچه دستش زخم شده. پدر یا مادر چه کار می‌کنند. اولاً برای همدلی و همدردی از این موضوع خبر می‌دهند. چی شد که این طوری شد؟ این چه اتفاقی بود که افتاد؟ چرا این اتفاق افتاد؟ به این می‌‌گویند تفکر دهری. طبیعی نگری»هنگاهی که دست بچه زخم می شود چه باید بگوییم؟

پاسخ: اول باید برای خودمان جا افتاده باشد:

هیچ چیزی اتفاقی نیست علت دارد.

علت ها فقط طبیعی و ظاهری نیست.

سنت الهی پشت پرده را هم باید در نظر گرفت.

 

مباحثه در مورد امر به معروف و نهی از منکر:

- امر به معروف باید دغدغه مان باشد و در مورد آن مطالعه ی بیشتری انجام دهیم

- جذب رفتاری، مهارت در ایجاد ارتباط با طرف مقابل و قول لیّن، بسیار مؤثر است

- گاهی می توان با نوشتن مطلبی زیبا بر روی کاغذ امر به معروف کرد

- در مورد امر به معروف می توان قصه کودکانی را ساخت که با هم دوست بودند و به دلیل اینکه یکی از آنها رفتارهای مناسبی نداشته دیگران از او قطع رابطه می کنند

و اما یکی از آن کودکان، دوست ندارد او را تنها بگذارد بلکه می خواهد او نیز به سوی خوبیها کشیده شود و از رفتارهای نادرست دست بردارد. به همین دلیل ابتدا به او تذکر می دهد اما وقتی می بیند او قبول نکرد مأیوس نشده و با او خوش رفتاری می کند تا جایی که او به اشتباهش پی می برد.

 

مباحثه در مورد انفاق:

- در مورد انفاق نیز می توان قصه ی انفاق ائمه علیهم السلام یا علما و شهدا را برای کودک تعریف کرد  

 

سایر مطالب:

   حکمت 26 :

  رفتار شناسى ( و نقش روحیات در تن آدمى )(علمى،اخلاقى)

وَ قَالَ [علیه السلام] مَا أَضْمَرَ أَحَدٌ شَیْئاً إِلَّا ظَهَرَ فِى فَلَتَاتِ لِسَانِهِ وَ صَفَحَاتِ وَجْهِهِ .

و درود خدا بر او ، فرمود : کسى که چیزى را در دل پنهان نکرد جز آن که در لغزش هاى زبان و رنگ رخسارش ، آشکار خواهد گشت.

گاه مى شود انسان چیزى در درون دارد که نمى خواهد آن را آشکار کند در این صورت سعى مى کند دوگانگى در میان سخن و کردار خود با آنچه در درون دارد ایجاد کند این دوگانگى در آنجا که انسان هشیار و مراقب باشد ممکن است ظاهر نشود، اما به هنگام غفلت و عدم توجه، آنچه در درون است خود را در عمل یا سخن هاى نیندیشیده ظاهر مى کند. به علاوه پنهان کردن بخش غیر اختیارى مانند آثارى که در چهره انسان نمایان مى شود کار آسانى نیست.

 

در قرآن مجید درباره منافقان مى خوانیم: «(أَمْ حَسِبَ الَّذینَ فی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ أَنْ لَنْ یُخْرِجَ اللّهُ أَضْغانَهُمْ * وَلَوْ نَشاءُ لاََرَیْناکَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسیماهُمْ وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فی لَحْنِ الْقَوْلِ وَاللّهُ یَعْلَمُ أَعْمالَکُمْ); آیا کسانى که در دل هایشان بیمارى (نفاق) است گمان کردند خداوند کینه هایشان را آشکار نمى سازد * و اگر ما بخواهیم آنها را به تو نشان مى دهیم تا آنان را با قیافه هایشان بشناسى، هرچند مى توانى آنها را از طرز سخنانشان شناسایى کنى و خداوند اعمال شما را مى داند».

همان گونه که منافقان و مجرمان را مى توان از سخنان ناسنجیده و اشتباه آلود یا از رنگ رخساره آنها شناخت، نیکوکاران و مؤمنان راستین را هم مى توان از این طریق شناسایى کرد، لذا قرآن درباره یاران صدیق پیامبر مى فرماید: (سیماهُمْ فِى وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ) این اثر سجده لازم نیست که حتما به صورت پینه هاى پیشانى باشد، بلکه نورانیت درون سبب نورانیت برون مى شود.

 

 

 


[ شنبه 95/10/25 ] [ 7:0 عصر ] [ کارگروه نهج البلاغه ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 9
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 338365